Overtuig je baas om je vanuit huis te laten werken

By March 20, 2017Geld blog

Overtuig je baas om je vanuit huis te laten werken

Zou het niet leuk zijn als je nooit meer de dagelijkse ochtendfiles hoeft in te gaan? Om in staat te kunnen zijn om je eigen lunch klaar te maken tijdens de middag, in jouw eigen keuken? Om een beetje meer flexibiliteit te hebben in jouw dagelijkse schema, zodat je een betere balans hebt tussen je werk en je privéleven?

Mensen die vanuit huis werken genieten van deze en andere voordelen, en onderzoek heeft aangetoond dat ook werkgevers van de werk vanuit huis afspraken met medewerkers profiteren. Toch zijn veel mensen er bang voor om met hun bazen te gaan praten over de mogelijkheid om vanuit huis te werken, vooral omdat werkgevers niet altijd begrijpen hoe belangrijk de voordelen van thuiswerken zijn.

Uit opiniepeilingen blijkt dat 75 procent van de werknemers van mening zijn dat flexibiliteit  de belangrijkste kenmerk van een baan was, vergeleken met 50 procent van de werkgevers, waarin maar 50% van die werkgevers aangaven dat ze dachten dat flexibiliteit belangrijk was voor hun werknemers. Met andere woorden, jouw werkgever zal er misschien zelf niet mee komen met het idee om vanuit huis te gaan werken, hierdoor is het nodig dat je zelf het initiatief neemt om er over te gaan spreken en te gaan vragen of het iets is waarvan jij denkt dat goed voor je zou kunnen zijn.

Om jouw kansen te verhogen dat jouw baas er mee akkoord met het idee, volg daarvoor deze stappen.

Stap 1: Doe je huiswer

Voordat je jouw baas gaat benaderen om te gaan spreken over het werken en je geld te gaan verdienen vanuit je huis, is het belangrijk om wat onderzoek te doen. Probeer er achter te komen of er al iemand is in jouw bedrijf die al vanuit huis werkt en achterhaal wat je kunt leren over de  taken die zij voor hun werk uitvoeren. Probeer er ook achter te komen of ze met behulp van software programma’s telewerken, die momenteel van nut kunnen zijn voor jou. Op deze manier kan je jouw baas al op de hoogte brengen van wat er al beschikbaar is en nu wordt gebruikt, wat jij dan eenvoudig zou kunnen toepassen om jouw taken voor je werk te kunnen uitvoeren.

Als je de eerste werknemer zou zijn die vanuit huis gaat werken in jouw bedrijf of kantoor, print daarvoor van te voren alvast wat naslagwerk uit, zoals white papers over het onderwerp. Probeer ook eens een aantal remote access computer systemen zoals GoToMyPC en LogMeIn uit, zodat je kan uitleggen hoe ze werken en zouden kunnen worden toegepast om het werk thuis te voltooien voor je baas.

Stap 2: Een Overzicht van de Voordelen

Wanneer je er klaar voor bent om met je baas te gaan praten, is het belangrijk om aan te geven waarom het gunstig is voor het bedrijf om je vanuit huis te gaan laten werken. Focus niet op waarom jij het graag wilt; de voordelen voor jou zijn waarschijnlijk vrij makkelijk voor je baas om te begrijpen. Waar hij of zij waarschijnlijk veel minder bij stil staat, is dat er ook voordelen voor het bedrijf zijn met de regeling. Hier zijn enkele van de voordelen voor jouw werkgever die jij kan aangeven:

1. Verhoogde productiviteit

Er is onderzoek die laat zien dat werknemers die telewerken productiever zijn dan hun tegenhangers die op kantoor werken. Uit één studie bleek dat bij reisbureau werknemers die thuis werkten hun prestaties stegen met 13 procent, doordat ze meer minuten werkten zonder dat ze meer pauzes nodig hadden en dat ze meer telefoontjes per minuut konden verwerken omdat er geen afleidingen waren. Je kunt aan je baas uitleggen dat je woonomgeving jou in staat stelt om je nog meer te kunnen concentreren op jouw werk en dat je misschien zelfs nog meer tijd aan werk kunt besteden omdat je niet meer heen en weer hoeft te reizen.

2. Lagere Kosten

Veel bedrijven zijn nu aan het omschakelen naar modellen met telewerken om geld te besparen op de uitgaven. Aetna is een voorbeeld. De enorme verzekeringsmaatschappij laat het toe dat 50 procent van hun werknemers vanuit huis werken, waardoor ze in staat zijn om te bezuinigen op kantoorruimte en ongeveer $ 78.000.000 van de operationele kosten kunnen besparen omdat ze minder huur hoeven te betalen en door goedkopere nutsvoorzieningen en minder hoeven te betalen voor de schoonmaakservice. Je kan jezelf zo gaan positioneren zodat jij een voorbeeld kunt zijn bij het werken vanuit huis, als een manier om te zien hoe de regeling werkt, zodat er ooit een dag zal komen dat meer werknemers kunnen overstappen van een bureau op het kantoor naar een kantoor aan huis, wat leidt tot het potentieel veel meer kostenbesparingen.

3. Minder Gemist Werk

Meerdere studies bevestigen dat het bij werknemers die vanuit huis werken veel minder waarschijnlijk is dat zij zich gaan afmelden voor werk, dan degenen die niet vanuit huis werken. Je kunt dit gebruiken als een verkoopargument voor je baas, door uit te leggen dat je in staat bent om door te kunnen gaan werken als je ziek bent vanwege een verkoudheid, waarmee je anders niet op kantoor zou kunnen werken om te voorkomen dat je jouw collega’s zou gaan besmetten. Als je een gezin hebt, dan kun je er ook op wijzen dat spoedeisende kinderopvang situaties ook geen invloed zullen hebben op jouw vermogen om te werken, als dezelfde situatie voorkomt wanneer je naar kantoor moet gaan.

4. Lagere Verloop Aantallen

Het minimaliseren van personeelsverloop is belangrijk voor elk bedrijf en je kunt aan je baas uitleggen dat telewerken kan gaan helpen om de werktevredenheid te verhogen en dat dan het verloop zal gaan verminderen. Je moet oppassen dat het niet gaat klinken alsof je ontslag gaat nemen als je geen toestemming krijgt om vanuit huis te gaan werken, tenzij dat jouw opzet is. Breng in plaats daarvan het argument zo dat dit een proefperiode zou kunnen zijn om te onderzoeken hoe goed telewerken werkt. In de toekomst kan het programma dan worden uitgebreid naar andere mensen in jouw kantoor, hetgeen dan na verloop van tijd zou kunnen leiden tot lager verloop van personeel. Je kunt er ook op wijzen dat werknemers die vanuit huis werken hebben vaak hogere werktevredenheid cijfers laten zien dan degenen die dat niet doen, wat leidt tot een betere moraal, zelfs als de werknemers niet allemaal samen op één plek werken.

5. Duurzaamheid

Veel bedrijven vandaag de dag nemen het duurzaamheidsbeleid over, zowel voor het welzijn van de planeet als voor hun eigen reputatie. Als jouw werkgever al eerder een beleid en procedures heeft ingevoerd, waarmee het bedrijf laat zien dat het graag het bedrijf ‘groen’ wilt maken, dan kan je uitleggen dat telewerken deze inspanningen nog meer zullen bevorderen. Werknemers die vanuit huis werken hoeven geen benzine te kopen, wat weer leidt tot minder CO2 uitstoot van het bedrijf. Ook als het bedrijf ooit in staat zal zijn om het aantal kantoren terug te brengen doordat er meer werknemers jouw voorbeeld gaan volgen en vanuit huis gaan werken, zal dat jouw werkgever energie en water gaan besparen.

3. Heeft je een concreet voorstel.

Als je wilt dat jouw baas er mee akkoord gaat en jou toestaat om vanuit huis te gaan werken, dan moet je een goed doordacht plan gaan presenteren over hoe de regeling zal gaan werken. Zet alles op papier zodat je baas het kan nalezen. Vermeld de volgende informatie in de beschrijving van jouw plan:

  • Op welke dagen zou je van plan zijn om vanuit thuis te gaan werken (Elke dag? 3 dagen per week? Etc?)
  • Wanneer zou je naar kantoor komen (Elke maandag? Voor stafvergaderingen? Voor afspraken met klanten?)
  • Welke middelen heeft het bedrijf al die je zou kunnen gebruiken (Software? Computers? Etc.)
  • Wat kan worden aangeschaft om het telewerken te vereenvoudigen en om er voor te zorgen dat je succesvol zal zijn en wat zullen de kosten van die dingen zijn?
  • Hoe zal je omgaan met de verschillende aspecten van jouw werk (Samenwerken met collega’s? Archiveren? Etc.)

Zorg ervoor dat jouw plan goed geschreven is en vrij van spel- en typefouten zijn. Je hebt maar één kans om een goede indruk te maken en maak een goede indruk bij je baas met het idee.

Wees zo productief mogelijk en hou je werk thuis
Overtuig je baas om je vanuit huis te laten werken

Hoewel onderzoek heeft aangetoond dat mensen thuis productiever zijn, zijn er vele verleidingen als je thuis aan het werk bent. Je hebt niet per se een exacte vergadertijd, er is niemand die zegt dat je te weinig werk verzet en je kunt min of meer jouw eigen werktempo bepalen. Deze verleidingen helpen voor sommige mensen hun productiviteit om zeep, en dit is nou juist niet de bedoeling als men vanuit huis gaat werken.

Er zijn verschillende manieren om jouw productiviteit te verhogen als je aan het werk bent en geld verdient vanuit je huis. Je zou even een kijkje moeten nemen bij de 3 artikelen die wij over het onderwerp hier hebben gemaakt:

Nadat je deze artikelen hebt gelezen moet je volledig in staat zijn om vanuit jezelf, goed te kunnen werken vanuit huis.

Acum, mult noroc în încercarea de a-ţi convinge şeful!

Wie zit hier achter?

Mijn naam is Kalle en ik heb werkelijk elke manier getest om online geld te verdienen

Alf-jensen

Joran Nijssen Oprichter van de site